Αποτοξίνωση τώρα!

 

Από την Αρετή Καφαντάρη,

BSc Marketing, MBA, Σύμβουλος Διατροφολόγος, Raw Food Chef, Juice Therapist

Η τροφή σου το φάρμακο σου και το φάρμακό σου η τροφή σου” μας δίδαξε ο Ιπποκράτης ο πατέρας της Ολιστικής Ιατρικής.»

Πόσο συχνά παραπονιόμαστε για έλλειψη ενέργειας, μεταβολές συναισθημάτων, παραπανίσια κιλά, αλλεργίες, πονοκεφάλους, ρυτίδες? Η λύση είναι μια και κρύβεται μέσα μας! Είναι ο ίδιος μας ο πολύτιμος οργανισμός που δεν έχουμε μάθει να φροντίζουμε, αλλά η φύση τον έχει σχεδιάσει έτσι ώστε να μας κρατάει υγιείς, νέους και ευτυχισμένους. Είναι το «χαμένο κομμάτι» από ένα πάζλ υγείας, ομορφιάς και ισορροπίας. Ο κόσμος μπορεί να έχει αλλάξει δραματικά σε έναν αιώνα , αλλά το σώμα μας χρειάζεται πάρα πολλές γενιές για να κάνει μια γενετική αλλαγή . Όσο πιο τοξική η ζωή που ζούμε, τόσο μεγαλύτερη η ανάγκη της αποτοξίνωσης.

Τι είναι μια τοξίνη;

Είναι μικρά μόρια που παρεμβαίνουν με την κανονική φυσιολογία της λειτουργίας του οργανισμού μας και επιδρούν αρνητικά σε αυτή. Τοξίνες που δεν μπορούν να εξαλειφθούν εγκαίρως παραμένουν στην κυκλοφορία , προκαλώντας ερεθισμό και διάφορες βλάβες. Κύτταρα και ιστοί παγιδεύουν αυτές τις τοξίνες και τις επικαλύπτουν με βλέννα σε μια προσπάθεια να ρυθμιστεί ο ερεθισμός. Αυτός ο μηχανισμός επιβίωσης , όπως η φλεγμονή , είναι σωτήρια για μια στιγμή , αλλά μπορεί να μετατραπεί σε επικίνδυνη όταν είναι ενεργοποιημένη συνεχώς για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.
Ένας από τους βασικούς τρόπους έκθεσής μας σε τοξίνες και χημικές ουσίες που έχουμε σήμερα είναι η τροφή μας.

 

Τι είναι “καθαρισμός” ή αλλιώς αποτοξίνωση;

Μια διαδικασία που χρειάζεται κανείς για την αποκατάσταση της ισορροπίας και την επούλωση προβλημάτων του οργανισμού . Μια διαδικασία που κάνει τα όργανα , τις ορμόνες και τα ένζυμα να λειτουργήσουν και πάλι σωστά. Μια περίοδος που θα δείτε κάθε μέρος του σώματός σας να δουλεύει καλύτερα, ανισορροπίες να ρυθμίζονται, ενοχλητικά συμπτώματα να εξαφανίζονται, περιττά κιλά να χάνονται , κούραση να φεύγει – και όλα αυτά απλά ενεργοποιώντας απλά το σύστημα του οργανισμού.
Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι και πρωτόκολλα αποτοξίνωσης, ανάλογα με την ανάγκη και τις ιδιαιτερότητες του κάθε ανθρώπου Κατά την διάρκεια της αποτοξίνωσης η διατροφή μας θα πρέπει να περιορίζεται μόνο σε ωμά και υγρά γεύματα για να μπορέσει ο οργανισμός μας να γεμίσει ένζυμα και να μην επιβαρύνεται από την πέψη.
Θα πρέπει βέβαια να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε μια τέτοια διαδικασία αποτοξίνωσης και να παρακολουθείτε πάντα από ειδικό διατροφολόγο. Δεν υπάρχει ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης για όλους τους ανθρώπους. Το πρόγραμμα αποτοξίνωσης που θα ακολουθήσετε θα πρέπει να είναι φτιαγμένο βάση των αναγκών σας αλλά και του ιατρικού ιστορικού σας.

Και ένας αποτοξινωτικός χυμός
Detox juice – Flow Fuel

Τι θα χρειαστούμε:

Υλικά:
2 μέτρια σέλερυ
μια κούπα kale – λαχανίδα
1 πράσινο μήλο
1 λεμόνι
1 κ.γ. σπιρουλίνα
λίγο τσίντζερ

Εκτέλεση:
Κόβουμε όλα τα συστατικά σε μικρά κομμάτια που να περνάνε από το αποχυμωτή μας και με τη σειρά τα βάζουμε στον αποχυμωτή. Σερβίρουμε σε ένα ποτήρι και βάζουμε παραπάνω λεμόνι αν χρειάζεται να ισορροπήσουμε την γεύση.

Πηγή: all4mama.gr