Face Yoga: H Αρετή Καφαντάρη μάς μιλάει για την πιο φυσική μέθοδο lifting (video)

H πρώτη πιστοποιημένη face yoga instructor στην Ελλάδα μας μυεί στον ανεξερεύνητο κόσμο της. Μας μαθαίνει πώς να «ξυπνήσουμε» το πρόσωπο μας, να ανοίξουμε τα μάτια μας και να διεγείρουμε την κυκλοφορία του αίματος. Έτοιμες;

Μπορείτε να μας συστήσετε την face yoga;

 

Η face yoga είναι η πλέον φυσική και αποτελεσματική μέθοδος αντιγήρανσης και πρόληψης. Μια ολιστική μέθοδος που περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο συνδυασμό ασκήσεων yoga, massage, πιέσεων και χαλάρωσης αποκλειστικά για την περιοχή του προσώπου και του λαιμού.

 

Γιατί face yoga και όχι απλή γυμναστική προσώπου;

 

Η απάντηση είναι ότι όλες οι ασκήσεις προέρχονται από την αρχαία μέθοδο της yoga, από την οποία, όμως, στο ταξίδι της προς την δύση αφαιρέθηκαν σιγα σιγά οι ασκήσεις προσώπου λόγω έλλειψης χρόνου αλλά και εστίασης στο σώμα. Σε ένα μάθημα Face yoga σήμερα ακολουθούμε ολόκληρο το πρωτόκολλο ενός μαθήματος yoga, αναπνοές, ασκήσεις που βασίζονται σε διατάσεις και κλείνουμε με χαλάρωση προσώπου και λαιμού

 

Υπήρξατε στέλεχος πολυεθνικών καλλυντικών εταιριών για πολλά χρόνια. Πώς αποφασίσατε να τα παρατήσετε και να ασχοληθείτε επαγγελματικά με την face yoga;

 

Μου αρέσει πολύ αυτή η ερώτηση! Όταν κοιτάζω πίσω τον χρόνο συνειδητοποιώ ότι όλα έγιναν για να είμαι εδώ που είμαι σήμερα. Έχω σπουδάσει marketing με μεταπτυχιακές σπουδές στην διοίκηση ανθρωπίνων πόρων και για 18 χρόνια δούλευα ως στέλεχος σε εταιρείες καλλυντικών. Λατρεύοντας τα καλλυντικά αλλά και το φυσικό τρόπο ζωής έψαχνα να βρω τι υπάρχει ανάμεσα σε μια πολύ καλή κρέμα προσώπου, σε επεμβατικές θεραπείες και σε φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης των σημαδιών του χρόνου. Όλα έγιναν μόνα τους, όταν σε ένα ταξίδι μου στο Λονδίνο έπεσα κυριολεκτικά πάνω στην face yoga. Θυμάμαι πολύ έντονα ότι από την στιγμή που δήλωσα συμμετοχή στο πρώτο μου μάθημα ένιωθα ότι κάτι μεγάλο ξεκινάει! Μετά ακολούθησαν πολλές εκπαιδεύσεις σε Αγγλία και Αμερική, πολλά σεμινάρια και πολλή αγάπη για όλο αυτό. Πίστεψα πολύ, είδα και βλέπω καθημερινά φανταστικά αποτελέσματα. Έτσι έκλεισα τον κύκλο μου στις εταιρείες καλλυντικών και αποφάσισα να ακολουθήσω το όνειρο μου και να κάνω την δική μου δουλειά. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια είμαι ιδιοκτήτρια του κέντρου ευεξίας yoga, pilates, nutrition FLOW CENTER , Face yoga instructor αλλά και δημιουργός της μεθόδου Face Yoga for all (www.faceyogaforall.gr ) καθώς και σύμβουλος Διατροφολόγος, Raw Food chef, Juice therapist. Και όλα αυτά, γιατί αν ονειρευτείς θα πετύχεις και αν πετύχεις, θα ξαναονειρευτείς.

Γιατί να κάνει κανείς face yoga;

H face yoga σήμερα είναι η μοναδική φυσική μέθοδος που έχει κατακλύσει Αγγλία και Αμερική, η μέθοδος που μειώνει τα σημάδια της γήρανσης και της έντασης. Λειτουργεί συνδυαστικά ακόμα και αν έχουμε ήδη κάνει Botox. Τα οφέλη της Face Yoga είναι: • Μειώνει τις ρυτίδες • Εξαφανίζει την κούραση • Δίνει ένα λείο σφριγηλό και νεανικό δέρμα • Τονώνει την ελαστικότητα του δέρματος • Ανορθώνει το οβάλ του προσώπου • Συσφίγγει την επιδερμίδα • Φτιάχνει την διάθεσή μας!

 

Αν έπρεπε να μας προτείνετε τις πιο σημαντικές ασκήσεις, ποιες θα ήταν αυτές;

 

Υπάρχουν πάρα πολλές ασκήσεις, γιατί κάθε πρόσωπο είναι διαφορετικό. Θα σας δείξω δύο πολύ ωραίες ασκήσεις που είναι σχεδόν για όλες μας. Άσκηση για το οβάλ του προσώπου και το «διπλοσάγονο» 1. Είμαι σε μια σταθερή θέση πηγαίνω το κεφάλι μου πίσω μέχρι το σημείο που δεν με ενοχλεί ο αυχένας μου. 2. Κάνω προγναθισμό – βγάζω το πιγούνι μου προς τα έξω φέρνοντας τα κάτω δόντια μου μπροστά από τα επάνω. Στέλνω το πηγούνι όσο πιο ψηλά μπορώ, σαν να έχω μια κλωστή να με τραβάει προς το ταβάνι. Μένω για 10’’ και επαναλαμβάνω για τρεις φορές ακόμα. Άσκηση για τα ζυγωματικά 1. Είμαι σε μια σταθερή θέση και διπλώνω τα χείλια μου και κάνω ψαράκι. Από την θέση αυτή προσπαθώ να γελάσω και έχω γουρλωμένα τα μάτια μου. Μένω για 10’’ και επαναλαμβάνω για τρεις  φορές ακόμα.

Πόσο εύκολο είναι να τις κάνουμε μόνες μας στο σπίτι; Δεν υπάρχει φόβος να τσαλακώσουμε το πρόσωπο μας ανεπιστρεπτί;

 

Είναι πολύ ασφαλές και εύκολο να κάνουμε τις ασκήσεις στο σπίτι, αφού πρώτα έχουμε εκπαιδευτεί σωστά. Δεν υπάρχει φόβος να τσαλακώσουμε το πρόσωπό μας αρκεί να ξέρουμε! Όταν το πρόσωπο εκφράζεται με την μυική του μάζα, δηλαδή συνειδητά και όχι επιφανειακά τότε δεν έχουμε κανένα κίνδυνο.

 

Απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες;

 

Είναι για όλους! Είτε αρχίζετε να βλέπετε τα πρώτα σημάδια γήρανσης, είτε έχετε πρώτες γραμμές ή ακόμα και ρυτίδες, οι ασκήσεις και οι τεχνικές face yoga θα σας χαρίσουν ένα υγιές και λαμπερό πρόσωπο. Δεν είναι ποτέ πολύ αργά για να ξεκινήσετε! Επίσης, είναι ένα αποτελεσματικό προληπτικό μέτρο. Όσο νωρίτερα ξεκινήσετε τις ασκήσεις τόσο λιγότερο πιθανό είναι να δείτε τα σημάδια της γήρανσης και έντασης στο πρόσωπο και τον λαιμό. Τέλος, χρησιμοποιώ την μέθοδο και ως φυσιοθεραπεία προσώπου για αποκατάσταση τραυματισμών στις συγκεκριμένες περιοχές.

 

Πού μπορούμε να σας βρούμε;

 

Στο FLOW CENTER, Α. Σικελιανού 2, στο Νέο Ψυχικό, για ομαδικά και ατομικά μαθήματα. Αν είστε εκτός Αθηνών, μέσω skype. . Επίσης είναι πολύ σημαντικό να πούμε ότι η μέθοδος Face Yoga for all διαθέτει και εκπαιδευτικό πρόγραμμα για όποια θέλει να γίνει δασκάλα της μεθόδου Face Yoga for all και να ξεκινήσει μια νέα καριέρα! Για περισσότερες πληροφορίες www.faceyogaforall.gr

Δείτε το video