Pop Corn Κουνουπιδιού: Συνταγή ολίγων θερμίδων

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Λίγο πριν την έναρξη του καλοκαιριού η διατροφολόγος και συνεργάτιδα του all4mama.gr, Αρετή Καφαντάρη,  μας μίλησε για τις «5 τροφές που απλά νομίζουμε ότι μας κάνουν κακό» και μας είχε υποσχεθεί και τις συνταγές τους.

Έτσι, ξεκινάμε από σήμερα και κάθε Δευτέρα θα έχετε την ευκαιρία να διαβάζετε δικά της άρθρα μέσα από τα οποία θα μας μυεί στον υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής!

Πιστή λοιπόν στις υποσχέσεις της, έρχεται ανανεωμένη στο ανανεωμένο all4mama.gr και σας παρουσιάζει την πρώτη συνταγή!

Από την Αρετή Καφαντάρη,
BSc Marketing, MBA, Σύμβουλος Διατροφολόγος, Raw Food Chef, Juice Therapist

«Ποπ κορν κουνουπιδιού’

Υλικά

1 κουνουπίδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. πάπρικα
2 κ.σ. αλάτι χοντρό
2 κ.σ. παρμεζάνα ή διατροφική μαγιά

Εκτέλεση

  • Παίρνουμε ένα κουνουπίδι και κόβουμε το επάνω μέρος τους (τα μπουμπουκάκια) σε μέγεθος ποπκορν. Τα βάζουμε σε μια λεκάνη και τα ξεπλένουμε πολύ καλά χρησιμοποιώντας νερό και ξύδι. Έπειτα τα στραγγίζουμε πολύ καλά.
  • Βάζουμε την μισή ποσότητα κουνουπιδιού σε ένα μεγάλο σακουλάκι τροφίμων και ρίχνουμε το λάδι, το αλάτι και την πάπρικα. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε διατροφική μαγιά ή παρμεζάνα. Κλείνουμε το σακουλάκι και ανακινούμε πολύ πολύ καλά μέχρι να πάνε παντού τα υλικά.
  • Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα μπολ και απολαμβάνουμε!
    Το υπόλοιπο κουνουπίδι το διατηρούμε στο ψυγείο για 5-6 μέρες μέχρι να το φτιάξουμε και αυτό ποπ κορν.

Καλή σας επιτυχία!