Είσαι σκυμμένη συνεχώς πάνω από το κινητό; Ασκήσεις για να προλάβεις τις ρυτίδες στο λαιμό !!!

Από την Αρετή Καφαντάρη,
BSc Marketing, MBA, Σύμβουλος Διατροφολόγος, Raw Food Chef, Juice Therapist

Πριν από 10-15 χρόνια δεν είχαμε ιδέα τι είναι η φωτογήρανση και η σκέψη του να φορέσουμε αντηλιακή στο πρόσωπο για να πάμε μέχρι το γραφείο ήταν αστεία. Σήμερα, η μοναδική στιγμή που δεν φοράμε αντηλιακή είναι μόνο όταν είμαστε κλεισμένες σπίτι. Α! Και το βράδυ!

Κατά τον ίδιο τρόπο, σήμερα ο όρος Tech- neck είναι στις περισσότερες από εμάς άγνωστος. Αλλά να που, στο μέλλον καμιά μας δεν θα κυκλοφορεί χωρίς να φοράει κρέμα στο λαιμό ή χωρίς να κάνει αυτές τις ασκήσεις. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή…

Με τον όρο tech-neck περιγράφουμε την νέα μορφή γήρανσης που εμφανίζεται με έντονες οριζόντιες ρυτίδες στο λαιμό λόγω του γεγονότος ότι είμαστε πλέον όλοι σκυμμένοι πάνω από τα κινητά μας με αποτέλεσμα ο λαιμός να τσαλακώνεται.

ΑΣΚΗΣΗ ΝΟ 1: ΠΕΡΙΣΤΑΚΙ ΜΕ ΠΡΟΓΝΑΘΙΣΜΟ

Κάνε προγναθισμό (βγάζεις τα κάτω δόντια μπροστά από τα πάνω) και τοποθέτησε τη γλώσσα στον ουρανίσκο χτυπώντας την εκεί. Κάνε τρία σετ των 15 δευτερολέπτων. Tip: αν θέλεις να εξοικονομήσεις χρόνο και να το κάνεις στο αυτοκίνητο, κοίτα μπροστά και απλώς χτύπα την γλώσσα στον ουρανίσκο για 30 δευτερόλεπτα.

 ΑΣΚΗΣΗ ΝΟ 2: ΒΑΡΑΚΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ

Προσπάθησε χρησιμοποιώντας την γνάθο και το πηγούνι να σηκώσεις το δέρμα από όλη την περιοχή του λαιμού σου, από το στέρνο μέχρι το στήθος. Tip: είναι η τέλεια άσκηση που θα γυμνάσει και το στήθος σου κάνοντας ανόρθωση. Κάνε τρία σετ των 15 δευτερολέπτων.

 ΑΣΚΗΣΗ ΝΟ 3: ΚΥΚΝΟΣ

Φέρε το χέρι σου πάνω από το κεφάλι σου και τέντωσε πολύ καλά όλη την αριστερή πλευρά τραβώντας από τα δάχτυλα. Στείλε δυνατά το στόμα σου προς την δεξιά πλευρά, την αντίθετη, δηλαδή. Κάνε το ίδιο και από την άλλη μεριά. Κάνε τρία σετ των 15 δευτερολέπτων.

Κάνε τις ασκήσεις σου καθημερινά με μια μέρα ξεκούραση, εκείνη που θα επιλέξεις εσύ, και φρόντισε αυτή η μέρα να είναι ίδια κάθε εβδομάδα. Τώρα μπορείς να κάνεις όσα Like θες χωρίς τύψεις!

Φωτογράφος: Αλέξανδρος Μακρής