Πατατοσαλάτα με … βότανα και μουστάρδα

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κλείνουμε σήμερα το κύκλο των συνταγών με τις « 5 τροφές που απλά νομίζουμε ότι μας κάνουν κακό« , με μια άκρως ιδιαίτερη σαλάτα που περιλαμβάνει την αγαπημένη τροφή σχεδόν όλων, την πατάτα!

Από την Αρετή Καφαντάρη,
BSc Marketing, MBA, Σύμβουλος Διατροφολόγος, Raw Food Chef, Juice Therapist

Υλικά

1 κιλό πατάτες
1/4 φλιτζανιού χοντροκομμένο φρέσκο άνηθο
1/4 φλιτζανιού χοντροκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
3 κουταλιές σούπας μουστάρδα με μέλι
1 κουταλιά σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 πράσινα κρεμμυδάκια, χωρίς τις άκρες, κομμένα σε λεπτές φέτες
πιπέρι
αλάτι

Εκτέλεση

 

  • Βράζουμε τις πατάτες σε δυνατή φωτιά για 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  • Σε ένα μπλέντερ βάζουμε πρώτα το λάδι, το χυμό λεμονιού, την μουστάρδα και το σκόρδο και τα χτυπάμε πολύ καλά. Έπειτα προσθέτουμε τα βότανα και χτυπάμε για 15᾽᾽.
  • Σ᾽ ένα μπολ κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια, ρίχνουμε την σάλτσα που κάναμε στο μπλέτερ και έπειτα προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και τα κομμένα κρεμμυδάκια.

 

Καλή σας απόλαυση!