Σάλτσες ζυμαρικών…χωρίς μαγείρεμα !

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Από την Αρετή Καφαντάρη,
BSc Marketing, MBA, Σύμβουλος Διατροφολόγος, Raw Food Chef, Juice Therapist

Σάλτσα ντομάτας

Υλικά
2 μέτριες ντομάτες γινομένες
1 χούφτα δυόσμος
½ πιπεριά ψιλοκομμένη
1 πρέζα αλάτι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγο σκόρδο

Εκτέλεση

  • Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τις ψιλοκομμένες πιπεριές, μαζί σε ένα δυνατό μπλέντερ και τα χτυπάμε για 2᾽ ή λιγότερο ανάλογα με το αν θέλουμε η σάλτσα μας να έχει μικρά κομματάκια ή αν θέλουμε να είναι εντελώς πολτοποιημένη. Έπειτα ρίχνουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
  • Ρίχνουμε την σάλτσα μας πάνω από τα ζυμαρικά της επιλογής μας.
    Η σάλτσα μας διατηρείτε στο ψυγείο μέσα σε γυάλινο μπολ για 3 ημέρες.Σάλτσα πέστοΥλικά½ αβοκάντο γινομένο
    1 χούφτα βασιλικό
    2 κ.σ. κάσιους
    1 πρέζα αλάτι
    3 κ.σ. ελαιόλαδο
    3 κ.σ. παρμεζάνα ή πεκορίνο ή διατροφική μαγιά
    1 σκελίδα σκόρδο (ανάλογα με το πόσο έντονη θέλετε την γέυση του σκόρδου, μπορείτε να βάλετε μικρότερη ή μεγαλύτερη ποσότητα.)Εκτέλεση
  • Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα δυνατό μπλέντερ και τα χτυπάμε για 2᾽ ή λιγότερο ανάλογα με το αν θέλουμε η σάλτσα μας να έχει μικρά κομματάκια ή αν θέλουμε να είναι εντελώς πολτοποιημένη.
  • Ρίχνουμε την σάλτσα μας πάνω από τα ζυμαρικά της επιλογής μας.
    Η σάλτσα μας διατηρείτε στο ψυγείο μέσα σε γυάλινο μπολ για 4 ημέρες.

Καλή σας επιτυχία!