Πεντανόστιμος πουρές γλυκοπατάτας

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Από την Αρετή Καφαντάρη,
BSc Marketing, MBA, Σύμβουλος Διατροφολόγος, Raw Food Chef, Juice Therapist

Την προηγούμενη εβδομάδα άνοιξαμε ένα νέο κεφάλαιο στη διατροφή μιλώντας για μια από τις πιο αγαπημένες τροφές μικρών και μεγάλων, την πατάτα και μάλιστα την γλυκοπατάτα! Τα διατροφικά οφέλη που προσφέρει στην υγεία μας είναι πολλά και για αυτό κάθε Δευτέρα θα σας προτείνουμε συνταγές γλυκοπατάτας!

Υλικά

1 κιλό γλυκοπατάτας
50 γρ. Βούτυρο ή βούτυρο αμυγδάλου
15 γρ. Βαλσάμικο ΠΑΝ
αλάτι

Εκτέλεση:

1. Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε κομματάκια για να βράσουν πιο γρήγορα. Τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ένας εναλλακτικός τρόπος είναι να ψήσουμε τις γλυκοπατάτες στον φούρνο για περίπου 45᾽μέχρι να μαλακώσουν (μπορεί να θέλουν περισσότερο χρόνο αλλά σίγουρα είναι πιο νόστιμες).
2. Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ανοξείδωτο μπολ όσο είναι ζεστές, προσθέτουμε το βούτυρο, το βαλσάμικο, το αλάτι και πολτοποιούμε. Εδώ όσο περίεργο και αν σας φαίνεται μπορείτε να βάλετε και μισή μπανάνα που θα σας δώσει μια έξτρα γλυκιά γεύση!
3. Σερβίρετε και απολαμβάνετε!