Μπισκότα από Ταχίνι         (Vegetarian – Gluten Free)

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Από την Αρετή Καφαντάρη,
BSc Marketing, MBA, Σύμβουλος Διατροφολόγος, Raw Food Chef, Juice Therapist

Υλικά:
1 ½ κούπες αλεύρι αμυγδάλου
½ κ.γ. μπεικιν σόδα
¼ αλάτι
½ κούπα σουσάμι
1 κ.γ. βανίλια
3 κ.σ. κούπας μέλι
3 κ.σ. ταχίνι

Εκτέλεση:
1. Ανακατεύουμε μαζί σε ένα μπολ το ταχίνι με το μέλι μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα χωρίς να έχει σβώλους.
2. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, την μπεικιν σόδα, το αλάτι και την βανίλια και τα ανακατεύουμε καλά.
3. Στο μείγμα με το αλεύρι προσθέτουμε σταδιακά την κρέμα με το ταχίνι και το μέλι. Ίσως χρειαστεί να το κάνουμε με τα χέρια μας για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
4. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε στρογγυλό σχήμα , τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30᾽.
5. Προθερμένουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και τα ψήνουμε για 15᾽. Μην τα ψήσετε περισσότερο γιατί θα γίνουν πολύ σκληρά!

Καλή σας απόλαυση!