Muffins μπανάνας χωρίς αλεύρι

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Από την Αρετή Καφαντάρη,
BSc Marketing, MBA, Σύμβουλος Διατροφολόγος, Raw Food Chef, Juice Therapist

 

Υλικά:
2 ώριμες μπανάνες
2 κούπες νιφάδες βρώμης,
¼ κομματάκια σοκολάτας
2 αυγά
2 κ.γ. baking powder
½ κ.γ. μαγειρική σόδα
3 κ.σ. μέλι
¼ κ.γ. κανέλα
¼ κ.γ. αλάτι

 

Εκτέλεση:
1. Λιώνουμε καλά τις μπανάνες μέχρι να γίνουν ένας πολτός χωρίς κομματάκια. Μπορείτε να τις χτυπήσετε και στο μπλέντερ.
2. Στο μείγμα με τις μπανάνες προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα κομματάκια σοκολάτας και τα αναμειγνύουμε πολύ καλά.
3. Έπειτα προσθέτουμε στο μείγμα και τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά.
4. Μοιράζουμε το μείγμα σε ταψάκι για muffins ή στις ειδικές χάρτινες θήκες.
5. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα, ψήνουμε τα muffins για 30-35’.

Το σπίτι μας έχει γεμίσει υπέροχη μυρωδιά και εμείς δεν μπορούμε να κρατηθούμε!