ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΑΡΚΑΖΙΚΗΣ

Ο Θοδωρής αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης - Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού - το 1994. Χρησιμοποίησε το υπόβαθρο φυσικής αγωγής και τις γνώσεις του για να προωθήσει τις σπουδές του στην περιοχή των Πιλάτες. Πιστεύει ότι ο Pilates είναι ένας πολύ καλός τρόπος να διατηρήσουμε το σώμα μας και να ανακουφίσουμε πολλά προβλήματα που έχουμε αποκτήσει στην αγχωτική καθημερινότητά μας. Το 2003, Ο Θοδωρής ολοκλήρωσε ένα πρόγραμμα διδασκαλίας δασκάλων του Stott Pilates, 4 μηνών, στην Οξφόρδη της Αγγλίας. Στη συνέχεια συμπλήρωσε τις απαιτήσεις παρατήρησης του με τον δάσκαλο Alan Herdman.

ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΙΣΣΑ

Η Γεωργία είναι απόφοιτος της επαγγελματικής χορευτικής ακαδημίας "Rallou Manou". Αμέσως μετά την αποφοίτησή της, άρχισε να εκτελεί σύγχρονες χορευτικές ομάδες σε διάφορα φεστιβάλ και πλατφόρμες χορού. Η αγάπη της για τον σύγχρονο χορό, την οδήγησε σε σεμινάρια με μερικούς από τους σημαντικότερους χορογράφους της εποχής μας, όπως μας Emio Greco και Wim Vandekeybus. Έχει εργαστεί για πολλά χρόνια ως δάσκαλος χορού (μπαλέτο + σύγχρονο χορό), δουλεύοντας με παιδιά και ενήλικες ευρείας ηλικίας. Αυτή η εμπειρία στον επαγγελματικό χορό, την οδήγησε στην εξερεύνηση των ατελείωτων δυνατοτήτων του ανθρώπινου σώματος μέσα από διαφορετικούς κλάδους. Ασκήσεις που την έφεραν τελικά στο σύστημα BASI Pilates. Έτσι, αφού ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της για 500 ώρες διδασκαλίας στο NYSY Studio στην Αθήνα, άρχισε όλο και περισσότερο να ασχολείται με αυτήν, καθώς κατανόησε την θεραπευτική δύναμη του Pilates σε ένα εκτεταμένα "χρησιμοποιημένο" σώμα. Έχει παρακολουθήσει εργαστήρια με τους Rael Isacowitz, Sheri Long, Kristi Cooper White, Amit Younger, Ellie Herman, Elizabeth Larkam και άλλους, προσπαθώντας πάντα να συμβαδίσει με τις τελευταίες εξελίξεις του συστήματος.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΧΑΛΚΙΑ

Η Κωνσταντίνα είναι τελειόφοιτη του τμήματος Φιλοσοφίας και ιστορίας της επιστήμης. Τη γιόγκα τη γνώρισε το 2011 σε μια πολύ δύσκολη φάση της ζωής της, η οποία τη θεράπευσε σωματικά και συναισθηματικά. Τότε, αποφάσισε ότι ο σκοπός της ζωής της είναι να βοηθήσει και άλλους ανθρώπους και έτσι ξεκίνησε, μετά από δύο χρόνια, το εκπαιδευτικό των 200h στο ghyta με δάσκαλο τον Μιχάλη Φιλίνη. Συνεχίσε το ταξίδι της στη γιόγκα, κάνοντας την πτυχιακή της εργασία πάνω στη φιλοσοφική και θεραπευτική προσέγγιση της Γιόγκα, έχοντας εκπαιδευτεί και στη «γιόγκα του ήχου» Nada yoga καθώς και στη «yoga & σπονδυλική στήλη» στο yoga house. Αγαπάει πολύ τις εναλλακτικές θεραπείες και είναι Reiki Master.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πιάνο στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Αφού εργάστηκε στην Αρχαιολογική Υπηρεσία και σε σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης ως αρχαιολόγος φιλόλογος και καθηγήτρια πιάνου, τελικά υπερίσχυσε η κλίση της στην ενασχόληση με τη σπουδή του σώματος. Από παιδί είχε έφεση στον αθλητισμό (στίβος, κολύμβηση) και από πολύ νωρίς στράφηκε στη γυμναστική με έμφαση στη μέθοδο Pilates. Εδώ και πέντε χρόνια ασχολείται επαγγελματικά πια με τη διδασκαλία Pilates, κατόπιν εκπαίδευσής της στη μέθοδο με βάση το σύστημα BASI Pilates.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΟΓΙΑΤΖΗ

Η Χριστίνα είναι δασκάλα hatha, yin και aerial yoga. Σπούδασε σχέδιο μόδας στην Ελλάδα και την Αγγλία, όμως εργαζόμενη σε αυτήν την ανταγωνιστική και στρεσογόνα βιομηχανία, σύντομα αναζήτησε διεξόδους τόσο πνευματικές όσο και σωματικές. Εκεί ήρθε στη ζωή της η γιόγκα ως προσωπική άσκηση και σύντομα ένιωσε την ανάγκη να εμβαθύνει σε αυτήν την αναζωογονητική πρακτική. Έχοντας ασχοληθεί ερασιτεχνικά με τον χορό από πολύ μικρή ηλικία, ήταν φυσική εξέλιξη να διατηρήσει στην ζωή της την κίνηση του σώματος. Η εμπειρία της ως μαθήτρια και σαν σωστός Υδροχόος την οδήγησε να θέλει να μοιραστεί όσα βιώνει και ανακαλύπτει μέσα από τις πρακτικές της γιόγκα. Έχει ολοκληρώσει το εκπαιδευτικό TTC200 ωρών με τον Χρήστο Χαρικιόπουλο στο Yoga House Studio, όπου και γνώρισε την δασκάλα έμπνευση Μπέτυ Παπαδοπούλου. Δίπλα στην Μπέτυ και τον φωτεινό Biff Mithoefer ολοκλήρωσε TTC 150 ώρες στη Yin Yoga(modules1,2,3). Παράλληλα με την πρακτική της στη γιόγκα όπου της προσέφερε σταθερότητα και γείωση, ως παιδί του αέρα, ασκήθηκε στην aerial yoga με αποτέλεσμα την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού Swaha Aerial Yoga με την Tanya Popovich. Νιώθει πως όλες οι πρακτικές είναι αλληλένδετες και η μια συμπλήρωση την άλλη, από τη γη στον αέρα διαμέσου της δύναμης της φωτιάς και της ροής του νερού

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Ο Απόστολος γεννήθηκε το 1992 στην Λάρισα όπου άρχισε να κάνει τα πρώτα του βήματα στον αθλητισμό από πολύ μικρή ηλικία. Με αφοσίωση, υπομονή και πολύ σκληρή δουλειά κατάφερε να αναδειχθεί στο χώρο της κολύμβησης, όπου και έχει πολλές διακρίσεις σε πανελλήνιες διοργανώσεις. Η αγάπη του για την κινηση, το σώμα και την αναπνοή τον οδήγησε να ασχοληθεί με την μέθοδο του πιλάτες. Το 2013, και μετά από δυο χρόνια πρακτικής, ξεκίνησε την εκπαίδευση της Ακαδημίας BASI PILATES MAT σε συνεργασία με το ΝΥSΥ STUDIOS. Αδιαμφισβήτητα το πιλάτες έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του, καθώς έπαιξε κύριο ρόλο στην αποθεραπεία του και στην εντατική εκγύμνασή του. Το 2016 θέλοντας να επεκτείνει τις γνώσεις του και να εμβαθύνει στην πρακτική του, ολοκλήρωσε την εκπαίδευση του με το ολοκληρωμένο πρόγραμμα COMPREHENSIVE BASI PILATES.